Wat doe je met pads of katoenen doeken waarmee je olie hebt aangebracht?

Wat doe je met pads of katoenen doeken waarmee je olie hebt aangebracht?

Wat doe je met pads en katoenen doeken waarmee je olie hebt aangebracht? In de prullenbak is misschien je eerste gedachte maar doe dit niet. In dit artikel leg ik uit waarom dit een slecht plan is en vertel ik wat je beter kunt doen.

Wat doe je met pads of katoenen doeken waarmee je olie hebt aangebracht?

 

Niet in de vuilnisbak

Nadat je een vloer hebt behandeld met olie blijf je vaak zitten met pads en katoenen doeken die doordrenkt zijn met olie. Veel mensen gooien deze doeken in de vuilnisbak maar dit is precies wat je niet moet doen.

 

Waarom niet zomaar weggooien?

Een doek of pad die doordrenkt is met olie kan in je vuilnisbak gaan broeien. Wanneer dit gebeurt kan er een spontane ontbranding plaatsvinden. De potentiele gevolgen van zo’n spontante brand hoef ik natuurlijk niet uit te leggen.

 

Doe dit met je met olie doordrenkte boenpads en doeken

Met je gebruikte pads en doeken heb je 2 opties.

  1. Doe de pads of doeken in een emmer met water
  2. Laat de pads of doeken drogen in een goed geventileerde ruimte

 

Emmer water

Dompel de gebruikte doeken of pads onder in een emmer water. Hierdoor zuigt het materiaal zich vol met water met als resultaat dat het minder brandbaar wordt.

 

Drogen in een goed geventileerde ruimte

Je kunt ook de doeken en pads ophangen in een goed geventileerde ruimte. Hierdoor voorkom je dat de materialen kunnen gaan broeien door druk en warmte.

 

Op het laatste moment in de vuilnisbak

Wanneer je de doeken of pads hebt laten drogen of ze in een emmer water hebt ondergedompeld kun je ze weggooien. Zelf doe ik dit altijd op het laatste moment, net voordat de vuilnis wordt opgehaald. Zo beperk je de kans op brand.

 

Conclusie

Kortom: doe dus nooit gebruikte pads of doeken zomaar in de vuilnisbak. Laat ze eerst drogen of maak ze nat met water en doe ze op het laatste moment pas bij het vuil. Hierdoor voorkom je de kans op brand door broei.

 

← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen